Дюлев сладкиш

29/01/2016
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1614581
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • дюли - 2 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • семки - на дюлята
  • карамфил - 5 бр.
  • за украса
  • сладолед
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлята се обелва и се разрязва на две. Отделете семките. За да не почернее дюлята, я сложете за няколко минути в лимонов сок.

След това сложете дюлята в тенджера, добавете водата, захарта, дюлевите семки и карамфила. Затворете с капака и ги оставете да поврат на тих огън, докато омекнат.

Вземете тенджерата от котлона и омекналите дюли ги извадете в тавичка и ги сложете във фурната за 10 минути на 180 градуса.

След като ги извадите от фурната, ги наредете в подходяща чиния и ги залейте със останалия сос от тавата. Отгоре върху всяка дюля сложете по малко сладолед и поръсете със смлените орехи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар