Кюфтенца от праз и тиквички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кюфтенца от праз и тиквички
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8
"Като гледаме тези хрупкави кюфтенца от праз и тиквички, сме склонни за кратко да се превърнем във вегетарианци"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр
  • праз - нарязан ситно 1/2 чаена чаша
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 4 суп - лъж
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
  • куркума - 1 /2 каф.лъжичка
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, белим и настъргваме на едро тиквичките, посоляваме и изстискваме добре от сока (може да сложим в марля и да изцедим по-добре сока).

Отцедените тиквички смесваме с яйцето, нарязан праз, галетата, нарязан магданоз и куркума.

Оформяме кюфтенца, които овалваме в царевично брашно и изпържваме в олио на умерено силен котлон, да не прегорят.

Изваждаме върху хартия, да се отдели излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: