Сос за свинско месо

29/01/2016
Йорданка
отЙорданкаИноватор3632571613
"За всяка пържола ще е въпрос на чест да бъде поднесена с този ароматен сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 375
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме маслото в тиган. Добавяме брашното и запържваме до златист цвят. Разбъркваме постоянно да не загори.

Добавяме на тънка струя месния бульон, сол, пипер на вкус. Отделяме жълтъка от белтъка.

Жълтъкът се смесва с горчицата, заквасената сметана и лимоновия сок. Разбъркват се в блендер на ниски обороти.

Прибавя се в тигана и се оставя на слаб огън за кратко, докато се посгъсти.

Получения сос се поднася към пържоли.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар