Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко с малки лукчета

Печено агнешко с малки лукчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печено агнешко с малки лукчета
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 500 г малки глави
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • олио
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на порционни парчета. Запържваме леко в олио. Добавяме и почистените лукчета.

Прехвърляме в огнеупорна тавичка и овкусяваме с подправките, добавяме и царевичното брашно.

Наливаме 3-4 ч.ч. вода. Покриваме с капак или фолио и печем във фурна до готовност.

Поднасяме изпеченото месо с лукчетата, сос от печенето и топка картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: