Парфе от бял шоколад

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436651
Парфе от бял шоколад1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4 - 6
"Специално за дамите, които са на диета - дръжте се, момичета, ние ще изядем и вашето парче, може да разчитате на нас"

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 180 г
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • вода - 60 мл
  • сметана - 400 мл бита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма с размери 23x18 см застиламе с прозрачно фолио. Разтапяме белия шоколад на водна баня.

В купа разбиваме с миксер жълтъците, докато побелеят. В тенджера на умерен огън бъркаме захарта и водата до стопяване на захарта.

След завиране оставяме за 3 минути на слаб котлон. Прибавяме постепенно сиропа към разбитите жълтъци.

Добавяме шоколада и битата сметана. Разбъркваме добре и изсипваме във формата.

Покриваме с фолио и оставяме във фризер за една нощ. Нарязваме парфето на парчета и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: