Рибена чорба по далматински

29/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 647
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рагуто се слага в марля. Поставя се в тенджера, залива се с вода. Добавят се морковът и едната глава лук. Оставя се да ври на слаб огън около час. След това марлята се маха, бульонът се прецежда, а рагуто се почиства и месото се отделя.

Нарязваме на едро филето от риба хек.

Задушаваме втората глава лук в 100 мл вода и зехтина, до златисто. Добавят се скълцаният чесън и половината връзка магданоз, скълцана на ситно. Добавят се и филето от хека и бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да ври на слаб огън около 30 минути.

Накрая към супата добавяме заделеното рагу и останалата част от магданоза.

Сервираме гореща, гарнирана с лимони. Бон апети!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар