Пълнени круши с шоколад и орехи

30/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и се реже малка част от дъното. Издълбават се внимателно с малка лъжичка или специален нож. Пълнят се с натрошения на дребно шоколад и ядките.

От бутер тестото се изрязват три кръгчета с диаметър малко по-голям от този на крушите. Захлупва се дъното им.

Изрязват се ленти от останалото тесто и се увиват спираловидно по крушите, като се застъпват краищата, за да не се развият. Тестото по крушите се намазва с разбит жълтък.

Подреждат се в тавичка, която е покрита с хартия за печене.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса, докато тестото стане златисто.

Поръсват се с пудра захар и се сервират топли.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка
Йорданка
30.01.2016 14:52
И с ябълки се получава вкусно.
1
0
Веселина Константинова
Прекрасна рецепта с бутер тесто! Аз доста често използвам това тесто и ще изпробвам рецептата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв