Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата от карфиол

Топла салата от карфиол

ViktoriqViktoriq
Чирак
6812616163
Топла салата от карфиол1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Основно кулинарно правило - топлите салати пият повече вино от студените А за тази пригответе само най-доброто"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 - 2 глави
  • масло - 1 с.л.
  • галета
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан - 3 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на цветчета и се вари в подсолена вода и маслото.

Когато се свари, се прецежда и нарежда в чиния.

Залива се с горещо масло и се ръси с галета, изпържена в масло.

Всичко се поръсва и с пармезан.

По желание ястието може да се постави във фурна и да се запече за много кратко само на горен реотан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: