Пиле в сладко кисел сос

13/04/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Обичате ли китайска кухня? С тази рецепта можете и сами да си направите пиле в сладко-кисел сос"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 552
  • Преглеждания за месеца577
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на късове и оставете да се маринова поне за час в смесените соев сос, зехтин, лимонов сок, мащерка, майорана, къри и малко сол на вкус.

За да приготвите сладко-киселия сос първо нарежете двете чушки на ситно и ги задушете в зехтина и маслото за няколко минути. Размийте кетчупа във водата, сока от лимона и оцета и го добавете при чушките. Оставете така да поври около 5 минути и да се поизпари. Добавете захарта, а след 2-3 минути сгъстете соса с нишестето, размито в около 2 с.л. вода.

Отцедете пилешкото и го изпържете в сгорещено олио. Веднага го сложете в затворен съд, за да се запари. В дълбок съд с незалепващо дъно изсипете пилето, залейте със соса и разбъркайте няколко пъти, за да се овкуси равномерно. Оставете на котлона, докато клокне.подобни рецепти тук

5 23
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Христо Корейски
абе хора,като готвите ПРОБВАЙТЕ и СНИМАЙТЕ,не вадете снимки от нета.Снимката горе няма нищо общо с рецептата
9
1
Veronika
Veronika
16.05.2015 11:41
Strahotnooooo !!!!
2
1
Рони
Рони
30.07.2014 16:06
Супер !!! Страхотна рецепта !!! Поздравления на автора.
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв