Карпачо от октоподчета

30/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно измиваме октоподчетата, нарязваме ги на парченца и ги запържваме в зехтина.

Поръсваме ги с черния пипер. Пърженето е на умерен огън. Нарязваме босилека, картофите, чесъна и ги прибавяме към октопода.

Задушаваме на тих огън и под капак. Когато картофите омекнат, добавяме нарязаните домати. Наливаме малко вино и довършваме задушаването.

Сервираме ястието охладено, украсено с листенца пресен босилек, парченца пресни домати и поръсено с лимонов сок.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Хубаво ястие, но не би могло да се нарече карпачо. Някаква грешка е станала може би.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв