Карпачо от октоподчета

30/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно измиваме октоподчетата, нарязваме ги на парченца и ги запържваме в зехтина.

Поръсваме ги с черния пипер. Пърженето е на умерен огън. Нарязваме босилека, картофите, чесъна и ги прибавяме към октопода.

Задушаваме на тих огън и под капак. Когато картофите омекнат, добавяме нарязаните домати. Наливаме малко вино и довършваме задушаването.

Сервираме ястието охладено, украсено с листенца пресен босилек, парченца пресни домати и поръсено с лимонов сок.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Хубаво ястие, но не би могло да се нарече карпачо. Някаква грешка е станала може би.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!