Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с карамелизиран лук и прошуто

Пица с карамелизиран лук и прошуто

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пица с карамелизиран лук и прошуто1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • За поръсване
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • козе сирене - 300 г
  • прошуто - 200 г
  • босилек - 1 ч.л. изсушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато правя пица използвам рецептата на Роси Трифонова за италианско тесто.

Пробвала съм много варианти, но този ми допада най-много. От продуктите за тестото замесваме меко и еластично тесто. Разточваме и слагаме в намазнена тава.

Отделно задушаваме нарязания на полумесеци лук с малко зехтин. Когато омекне добавяме кафявата захар и карамелизираме. Тестото намазваме с малко зехтин.

Поръсваме разкъсаното на парченца прошуто, и заливаме с карамелизираният лук. Накрая добавяме натрошено козе сирене и босилек. Печем до готовност.

Сладкият лук в компанията на козето сирене правят тази пица неустоимо предложение за експериментаторите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: