Вкусна чорба от чревца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусна чорба от чревца
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4
"Може миенето на чревца да е досадна работа, но който иска вкусна чорба, трябва да го свърши"

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 1 комплект
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешките чревца , заливаме ги с вода и кипваме. Изливаме водата и отново измиваме. Нарязваме ги ситно.

Слагаме чревцата в тенджера с олио и масло и запържваме заедно с настърган лук, скилидка чесън, сол, черен пипер и джоджен на вкус.

Когато се запържат, добавяме червен пипер и брашно и наливаме вода-литър и половина или два литра.

Като заври, добавяме ориза и варим до готовност (може да доливаме топла вода при необходимост).

Когато чорбата се свари, наливаме в нея топло прясно мляко и оставяме да поври още 1-2 минути. Поднасяме с оцет и люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: