Свинско със сметана

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
02/05/2011
"Сметаната е най-добрият приятел на свинското, онова с бирата беше само мимолетна афера!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 512
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 6 пържоли
  • олио - около 1/2 ч.ч.
  • сметана - 1 голяма опаковка заквасена
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки, пресовани
  • вино - 1 и 1/2 ч.ч. бяло
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - на око, за поръсване

Начин на приготвяне

Накиснете свинското в половин чаша бяло вино, сол и черен пипер за 1/2 час. След това леко го подсушете и го изпържете в малко количество олио. Изпържените пържоли се нареждат в подходяща тава.

В същия тиган запържете нарязания лук, после чесъна и нарязаните гъби. Оставете да се задуши и щом зеленчуците омекнат, добавете чаша бяло вино. Изчакайте за заври, поръсете със сол, черен пипер, галетата и сметаната.

Щом сосът кипне, свалете от огъня и залейте с него пържолите. Отгоре настържете кашкавал на око и сложете да се пече до зачервяване.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

iva
iva
01.09.2013 20:16
ами сметаната е в соса то пише :)
1
1
анелия
анелия
06.02.2013 21:07
А къде е сметаната???
0
0
соня
соня
01.03.2012 20:10
многоми харесма
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти