Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Риба по бенгалски

Риба по бенгалски

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Риба по бенгалски1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
14 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
59 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг по избор
  • айран - 4 чаени чаши
  • масло - 4 супени лъжици краве
  • къри - 1/2 супена лъжица
  • кимион - 1/4 чаена лъжичка
  • лимонов сок - 1 чаена лъжичка
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се подсушава и натрива с къри. Загрява се няколко минути в айрана, изважда се и се оставя на топло. В айрана се прибавя лимоновият сок и се вари, докато остане наполовина.

Рибата се връща обратно, слагат се кимионът, червеният и черният пипер и солта и се задушава 10 мин. Готовата риба се изважда и се слага в затоплена чиния.

Ако е необходимо, сосът се подправя допълнително със сол и лимонов сок и се излива върху рибата. Накрая се поръсва с препърженото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: