Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кокошка с червени домати

Кокошка с червени домати

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Кокошка с червени домати1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кокошка
  • масло - 1/2 чаша краве
  • лук - 4‐5 глави кромид
  • домати - 2‐3 бр. ситно нарязани
  • брашно - 1 супена лъжица
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • домати - 1 кг едро нарязани
  • захар - 1 супена лъжица
  • сол
  • магданоз - ситно нарязан
  • бульон - 1 бр. (може и от кубче)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се нарязва на порции и се запържва в маслото, след което се изважда. В същата мазнина се изпържва ситно нарязаният

лук.

Когато е готов, се прибавят трите ситно нарязани домата и се пържат, докато се изпари водата. Прибавя се брашното и накрая се слага червеният пипер.

Запръжката се разрежда с бульон или вода, връща се месото, посолява се и се вари на слаб огън до омекване на месото.

Прибавят се едро нарязаните домати и захарта. Вари се на умерен огън. Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: