Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Кокошка яхния с кестени

Кокошка яхния с кестени

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Кокошка яхния с кестени1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • масло - 3 с.л. краве
  • лук - 3 глави ситно нарязан кромид
  • сол
  • червен пипер
  • брашно - 1 ч.л.
  • доматено пюре - малко
  • кестени - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се нарязва на порции, а лукът се изпържва в маслото.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и брашното. Залива се с вода.

Слагат се порциите кокошка, посоляват се и се оставят да врят на слаб огън. Кестените се сваряват и се обелват.

Малко преди да е готово месото, се прибавят кестените и

яхнията се оставя да поври с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: