Пуешко по американски

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пуешко по американски1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1/2 пуйка
  • целина - 3 стръка
  • лук - 2 глави кромид
  • чушки - 500 г пиперки
  • люти чушки - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • бадеми - 50 смлени
  • нишесте - 4 супени лъжици царевично
  • олио - 100 мл
  • загар - 1 супена лъжица
  • магданоз
  • сол
  • бульон - 2 чаени чаши пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните лук, целина и пиперки се запържват в горещо олио. Сипва се бульонът, захлупва се и зеленчуците се задушават 10 мин.

Прибавят се нарязаното месо и гъбите, лютата чушка и захарта и се вари до омекване на месото.

Накрая се слагат бадемовите ядки и сосът се сгъстява с размитото в малко вода нишесте. Досолява се, ако е необходимо.

Ястието се сервира с варен ориз, поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: