Пуешко месо по парижки

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 604
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се нарязва на големи правилни парчета и се запържва в част от маслото. Изважда се и в същата мазнина се запържва дукът.

Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер. Връща се место и се залива с малко бульон, колкото да го покрие. Вари се на слаб огън до омекване.

Отделно се задушават в останалото масло нарязаните моркови и целина, а като поомекнат, се прибавя
арпаджикът.

След това се слагат зеленият фасул, разрязан на две, грахът и накрая гъбите. Задушават се. След като зеленчуците омекнат, се прибавя към месото.

Посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Около 1/2 час преди да е готово ястието, се прибавят картофите. Когато картофите поомекнат, се слагат доматите.

Ястието трябва да остане почти на мазнина. Готовото ястие се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар