Черешов пай с прясно мляко

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо710
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В брашното се прави кладенче и в него се слагат омекналото масло, разбитите яйца, захарта, лимоновата кора и содата, разтворена в топлото мляко. Замесва се меко тесто.

Две трети от него се разстилат в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши.

От останалото тесто се оформят лентички, които се нареждат върху черешите във вид на решетка. Сладкишът се пече в умерена фурна. След като изстине, се нарязва на квадратни или правоъгълни парчета. По желание може да се поръси с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар