Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пита с бели череши

Пита с бели череши

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пита с бели череши1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • череши - 700 г бели
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 800
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • лимонова кора
  • пудра захар - за поръсване
  • вода - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива на пяна със захарта. Прибавят се един след друг жълтъците, а между тях лъжица по лъжица се слага брашното.

Добавят се лимоновата кора, бакпулверът и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се. Ако сместа е прекалено суха, се капва малко вода, колкото да се размеси по-лесно и да може да се разточи на две плоски кори-едната по-голяма, другата по-малка. По-голямата се поставят в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.

Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши. Върху тях се слага другата кора, която се надупчва. Краищата им се притискат и се оформя ръб. Питата се пече в умерена фурна. След като изстине, се нарязва и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: