Черешов пай с канела

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо489
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към брашното се прибавя нарязаното на парченца масло,
яйцето и захарта. Замесва се тесто, което се разделя на две
части.

От тях се разточват кори. Едната се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши, оваляни в смес от галетата, кристалната захар и канелата.

Пълнежът се покрива с втората кора, която се набожда на няколко места с вилица. Краищата на двете кори се защипват. Питата се пече в умерена фурна. Докато е още топла, се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар