Сладкиш с крем и желирани вишни

31/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се брашното и се замесва тесто, което се разстила в дълбока тавичка, намазанa с масло.

Пече се в умерена фурна до бледорозово. Приготвя се кремът. В половината от млякото се размива брашното и се прибавят разбитите яйца.

Сместа се изсипва внимателно в останалото мляко, затоплено със
захарта. Кремът се слага и се вари до сгъстяване, като се бърка непрекъснато.

След това се изсипва в тавичката върху изпечения блат, заглажда се с нож и се оставя да изстине. Желатинът се накисва за 15 минути в 2‐3 супени лъжици студена вода.

След това се разбърква със захарта и вишневия сок. Сместа се загрява леко на огъня, без да се оставя да заври, докато желатинът и захарта се разтопят напълно.

Върху изстиналия крем се нареждат изчистените от костилките вишни и се заливат с охладената желатинова смес. Сладкишът се оставя за 24 часа в хладилника. След това се нарязва на квадрати и се поднася. Може да се украси с малко разбита сметана.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар