Пиле с булгур

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле с булгур1 / 2
10/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Менюто за днес Вкусно пиле с булгур!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бяло месо
  • булгур - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 3 броя
  • домати - 1/2 консервирани или 2 пресни
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 л пилешки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бял пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура за около 30 минути в студена вода. Пилешкото сварете, след това нарежете на малки парчета и го сложете да се запържи в олио. Добавете нарязаните лук, моркови и малко гореща вода, за да не се пържи, а да се задушава.

Оставете да къкри за 10 минути, добавете червен пипер и 1 ч.ч. от пилешкия бульон. След малко добавете и булгура и още от горещия бульон. След 15 минути добавете и нарязаните на ситно домати. Оставете да поври още малко до пълно омекване и добавете останалите подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! Само водата ми идва малко, затова добавям повече.
28.08.2023 17:17
Чревоугодника
Чревоугодника
Ще замествам ориза с булгур вече много по-често
Много вкусно!
26.04.2015 02:13
53
Ивелина Георгиева
Ивелина Георгиева
Много хубава рецепта!
05.03.2013 14:51
5
1
Покажи всички подкоментари