Крехък маслен сладкиш с праскови

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праскови - 1 кг.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 гр.
  • брашно - 100 гр.
  • масло - 250 гр.
  • кокосови стърготини - 2 супени лъжици
  • сол - щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавят се белтъците, разбити на сняг със солта. Последователно се слагат брашното, кокосовите стърготини и накрая ‐ полуразтопеното масло.

Тестото се разбърква внимателно и се изсипва в тавичка, намазана с масло. Прасковите се измиват, подсушават се и се нарязват на четвъртинки, които се нареждат в тестото.

Сладкишът се пече в умерена фурна. След като изстине, се поръсва с пудра
захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар