Пиле с боровинков сос

15/04/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 440
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 пържоли
  • боровинки - около 300 - 400 г, може и от сладко
  • масло - 2 с.л.
  • сок - 1/2 ч.ч. от боровинки и 1/2 ч.ч. от лимон
  • бульон - 1/2 ч.ч. пилешки от вареното пиле
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • нишесте - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • майорана
  • захар - 1 - 2 щипки
  • галета - за овслване

Начин на приготвяне

Начукайте леко пилешкото месо и го сложете да се свари в леко подсолена вода. Загрейте маслото в тенджерка и добавете боровинките. Бъркайте и добавете щипка захар.

Оставете да поври за известно време, след което разредете със сока от боровинки и лимон и червеното вино. Оставете да покъкри за 10 минути, като от време на време разбърквате. Ако боровинковият сос е твърде течен, го сгъстете с размитото в малко вода нишесте.

Свареното пилешко отцедете, посолете и натрийте леко с майорана и черен пипер. Оваляйте го в галета и го изпържете леко в сгорещено олио. Поднесете запърженото пилешко, полято с боровинковия сос.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар