Бишкотен сладкиш с желирани праскови

31/01/2016
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач627171
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо997
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - ½ л.
  • бишкоти - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • За украса
  • компот - 1 буркан от белени праскови
  • желатин - 1 равна с.л.
  • захар - 2‐3 с.л.
  • лимонов сок - от ½ лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага да заври, прибавят се солта, ванилията и натрошените бишкоти. Сместа се вари на тих огън, като се бърка с дървена лъжица, докато бишкотите попият течността. След това се сваля от огъня и се оставя да изстине.

Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват с бишкотите. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци. Тестото се разбърква внимателно, изсипва се в намазана с масло тортена форма и се запича в умерена фурна.

След като изстине, бишкотеният блат се слага в чиния за сервиране. Върху него и отстрани се нареждат отцедените праскови.

Желатинът се накисва в няколко лъжици студена вода. Когато набъбне се прибавя към 1 чаена чаша сок от компота. Сместа се загрява на огъня заедно със захарта, докато желатинът се разтопи.

Оставя се да поизстине, разбърква се с лимоновия сок и се изсипва равномерно върху прасковите. Сладкишът се оставя да престои няколко часа в хладилника, за да се стегне желето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар