Фин сладкиш с кайсии

31/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
"Небрежна елегантност и великолепен вкус, съчетани в един неустоим плодов сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 507
  • Преглеждания за месеца5336
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива със захарта в продължение на 20 минути. Един по един се прибавят жълтъците и сместа се бие още 10 минути.

Белтъците се разбиват на гъст сняг. Половината от брашното се слага наведнъж в сместа и се разбърква, а останалата половина се прибавя лъжица по лъжица, като се редува е разбитите белтъци и се бърка много внимателно.

Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена е брашно правоъгълна тавичка на пласт, с дебелина около 2 см. Кайсиите се измиват, подсушават се, нарязват се на половинки, почистват се от костилките и се нареждат с разреза нагоре върху тестото на разстояние около 4 см една от друга.

Сладкишът се пече в умерено силна фурна до бледорозово. След като изстине, се нарязва на квадратни парчета, така че в средата на всяко парче да остане по една кайсия. Поръсва се с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар