Шоколадов сладкиш с ябълки

30/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
"Един сладкиш, който няма да остане задълго в чинията "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 047
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло - 125 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 супени лъжици
  • брашно - 5 супени лъжици
  • какао - 2 супени лъжици
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - 5‐6 бр.
  • За гарниране
  • сметана - 500 гр.
  • пудра захар - 3‐4 супени лъжици
  • шоколадови пръчици

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Разстилат се в тавичка, заливат се с 1 чаена чаша вода и се задушават във фурната, докато водата се изпари. Изваждат се и се оставят да поизстинат.

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се разтопеното масло, какаото и брашното с бакпулвера. Сместа се разбърква добре и се изсипва върху ябълките. Пече се в умерена фурна.

След като изстине, сладкишът се обръща в подходяща чиния, така че ябълковият слой да остане отгоре. Покрива се със сметаната, разбита с пудрата захар.

Пожелание се поръсва обилно с шоколадови пръчици и се оставя за няколко часа в хладилника.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар