Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Късана баница с биволско масло

Късана баница с биволско масло

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Късана баница с биволско масло
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10
"Тази късана баница по оригинална рецепта ще ви очарова!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет домашни
  • биволско масло - 60 г
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 300 г.
  • лимонада - 50 - 100 мл.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбира се подходяща по-голяма тава и се намазва от всички страни с олио. Застила се с една или две кори, така че да е покрито дъното от всички страни.

Слага се натрошено сирене и се покрива с три, четири накъсани на не много големи парчета кори. Полива се с разтопеното масло. Отново се поръсва със сирене и се завършва с останалите кори, като се накъсват и те. Слага се и останалата част от маслото.

Внимателно се разрязва на парченца. Разбиват се яйцата със солта, захарта и киселото мляко. Добавя се лимонадата и се разбърква добре.

С получената смес се полива баницата от всички страни и краища и с въртеливи движения се разнася сместа помежду корите.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-35 минути.

Поднася се с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: