Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъбки с бекон, зеленчуци и кашкавал

Пълнени гъбки с бекон, зеленчуци и кашкавал

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Пълнени гъбки с бекон, зеленчуци и кашкавал
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 5
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7-8
"С една дума - разкошотия е това - остава сега и да го опитате"

Необходими Продукти

  • печурки - 7 - 8 големи
  • лук - 1 глава
  • керевиз - 2 - 3 стръка
  • моркови - 1 настърган
  • бекон - 200 г на кубченца
  • зеленчуци - 150 г зеленчуков микс от консерва или замразен
  • масло - 60 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите от пънчетата. Пънчетата се нарязват на ситно заедно с лука. Запържваме ги в половината от маслото, добавяме моркова и керевиза.

Разбъркваме, овкусяваме със сол и черен пипер, след което се добавят бекона и зеленчуците.

Запържваме поне 5-10 минути още, докато омекнат.

Гъбките ги напълваме с тази смес, поливаме с останалата половина от маслото и запичаме до полуготовност. Десет минути преди да приключи печенето, ги изваждаме от фурната и наръсваме обилно с настъргания кашкавал.

Дозапичаме до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: