Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Сладък шафранов хляб

Сладък шафранов хляб

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Сладък шафранов хляб1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10 парчета
"Сладък като мед с аромат на шафран - как да не ти се прииска да го изядеш целия"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • жълтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - 40 г
  • масло - 80 г разтопено
  • ванилия - 1 пакетче
  • шафран - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват на водна баня със захарта, докато побелеят и се сгъстят.

Малта се разтваря в малко топла вода и се прибавя към жълтъците заедно с млякото, брашното, ванилията, солта и шафрана. Накрая се добавя и разтопеното масло.

Тестото се разбърква добре и се изсипва в намазана с масло форма. Покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.

Пече се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: