Хрупкави пилешки хапки

30/01/2016
Русиана Михайловаот Русиана МихайловаПомощник Готвач 1x
"Хрупкави пилешки филенца топящи се в устата. Споделете задължително с чаша вино и добра компания"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 408
  • Преглеждания за месеца322
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 600 г.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 100 г и фино смлян корнфлейкс
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • бира - 50 мл.
  • подправка за пилешко месо - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • лимон - няколко резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарязваме на кубчета. Заливаме го с бирата, добавяме подправки според вкуса ни.

Разбиваме яйцата и всяко кубче пилешко месо потапяме в яйцата и овалваме хубаво в сместа от галета и корнфлейкс. След това потапяме отново в яйцата и пържим в силно сгорещено олио.

Гарнираме с резенчета лимон.

Хапките може да гарнираме с чеснов сос, соев сос или сос тартар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Разкошни, много вкусни стават и много биричка изпиват! :-)
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв