Сладки маслени хлебчета с плодове

30/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в малко прясно мляко, прибавят се 250 г брашно и се разбъркват на гладка каша, която се оставя да втаса на топло.

Останалото брашно се пресява със солта. Прибавят се разбитите със захарта яйца, омекналото масло, закваската и няколко супени лъжици прясно мляко.

Тестото се омесва добре, докато престане да се лепи по ръцете. Слага се в подходящ съд, покрива се и се оставя да престои на топло цяла нощ.

След това се измесва наново и от него се оформят малки кръгли хлебчета, които се натискат в средата, за да се образува вдлъбнатина.

Хлебчетата се намазват с разбито яйце и се пекат около 1 час в умерена фурна.

След като се извадят и поизстинат във вдлъбнатината на всяко хлебче се слага половинка изчистена кайсия или слива.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
29.05.2016 14:33
Не ми е ясно колко е количеството на млякото?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв