Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли на фурна с ананас и гъбки

Пържоли на фурна с ананас и гъбки

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Пържоли на фурна с ананас и гъбки
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • свинско месо - 1 кг за пържоли
  • печурки - 200 г пресни
  • ананас - 2 - 3 шайби от консерва или пресен
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
  • масло - 60 г.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо подправяме с подправките и нареждаме в подходяща тава. Върху него нареждаме нарязаните шайби ананас. Заливаме с малко мазнина и запичаме леко в предварително загрята фурна.

През това време разтапяме маслото и запържваме гъбите в него. Киселото и прясното мляко се разбиват и се добавят към гъбите. Сосът се бърка докато се посгъсти. С него се заливат вече запеченото месце.

Пече се на 200 градуса за около 25-30 минути.

След готовност пържолите на фурната се поръсват със скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Desislava Nikolova
Desislava Nikolova
Гарнирах го с императорски ориз. Приготвен с лук, кладници, масло и бяло вино.
18.08.2019 20:48
Desislava Nikolova
Desislava Nikolova
Сготвих рецептата с пилешко месо със същите съставки и резултатът е много добър. Благодаря за рецептата!
18.08.2019 20:46