Ябълков хляб със стафиди

31/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. бяло
  • мая - 2 с.л. суха
  • мляко - 3/4 ч.ч. топло
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 2 с.л. мляна
  • ябълки - 1 ч.ч. обелени и нарязани на малки кубчета
  • стафиди - 1 ч.ч. предварително накиснати във вода

Начин на приготвяне

Маята се размива в млякото заедно със захарта и се оставя на топло, докато започнат да се образуват мехурчета. Брашното се пресява с канелата и солта.

Добавя се закваската и се замесва гъсто лепкаво тесто. Ако е необходимо, се добавя още малко мляко. Прибавят се отцедените стафиди и ябълките.

Тестото се оставя на топло за 2 часа. След като втаса, се прехвърля в намазана с мазнина форма и се оставя на топло за още 2 часа.

Пече се 1 час в умерена фурна, докато добие твърда коричка и при почукване започне да издава кух звук.

Хлябът се изважда от фурната, намазва се с масло и се оставя да изстива 15 минути, след което се вади от формата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар