Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хляб Пан де сал

Хляб Пан де сал

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Хляб Пан де сал1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 6 чаени чаши
  • прясно мляко - 2 чаени чаши
  • захар - 3/4 чаена чаша
  • масло - 1/2 чаена чаша
  • суха мая - 1 пакетче
  • сол - 2 равни чаени лъжички
  • сода бикарбонат - 1/2 чаена лъжичка
  • бакпулвер - 1/2 чаена лъжичка
  • хлебни трохи - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага да кипне, дръпва се от огъня и се разбърква с маслото и захарта. Сместа се оставя да поизстине.

Добавя се маята и се бърка, докато се разтвори. Слагат се солта, содата, бакпулверът и 4 чаени чаши брашно и всичко се разбърква добре.

Малко по малко се прибавя останалото брашно и се замесва тесто. Меси се десетина минути върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и еластично.

Оформя се на топка, намазва се леко с олио, покрива се с кърпа и се оставя на топло за 1 час, докато втаса и увеличи двойно обема си.

След това се измесва повторно, разделя се на 12 еднакви части, които се разточват на кръгли питки. Нареждат се в 2 намаслени тави, покриват се с кърпа и се оставят да втасват още 40 минути.

Поръсват се с трохите и се пекат 15-20 минути в предварително загрята фурна при 190°С.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: