Арабски хляб от грис

30/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 102
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват грисът, брашното, размитата в малко топла вода мая, зехтинът и солта.

Добавя се водата и се замесва гъвкаво тесто. Меси се енергично
десетина минути, след което се разделя на две части.

Получените кръгли хлябове се слагат в тава, намазана с растително масло, покриват се с кърпа и се оставят на топло.

След като бухнат, се намазват с жълтъка, разбит с малко вода или мляко, и се пекат в силно загрята фурна. Проверява се дали не са сурови отвътре, като се набождат с остър нож или игла.

Ако е необходимо, могат да се обърнат, за да се изпекат равномерно отвсякъде. Изпеченият хляб се оставя да изстине и тогава се поднася.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
17.05.2016 10:42
Лесна ми изглежда рецептата, а и обичам грис.
0
0
Ваня Георгиева
Много интересна рецепта с грис. Сигурно е вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!