Карамелена торта с козунак

от тинНовак
16/04/2011
"Козунаците са много вкусни, когато са меки и пресни, но са още по-вкусни, когато са превърнати в карамелена торта, не мислите ли?"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо15 164
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • козунак - 2 бр. по 400 гр.
  • плодове - от сладко
  • локум - 140 гр.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • шоколадови пръчици

Приготвяне на Карамелена торта с козунак

Козунаците нарязваме на филийки с дебелина 2-3 см.

В тортена форма карамелизираме 2-3 с.л. захар. Нареждаме един ред козунак. Отгоре слагаме плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди.

Редим втори ред козунак-отгоре:нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършваме с козуначени филийки.

Заливаме със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печем на водна баня в умерена фурна на 180 градуса.

След като изстине, внимателно обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с шоколадови пръчици.

Консумирайте тортата добре охладена![подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 8 гласували
5 2
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
05.05.2016 21:40
а това на снимката какво е, че нещо не си го представям така?
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с