Карамелена торта с козунак

тинот тинНовак
16/04/2011
"Козунаците са много вкусни, когато са меки и пресни, но са още по-вкусни, когато са превърнати в карамелена торта, не мислите ли?"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 438
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Козунаците нарязваме на филийки с дебелина 2-3 см.

В тортена форма карамелизираме 2-3 с.л. захар. Нареждаме един ред козунак. Отгоре слагаме плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди.

Редим втори ред козунак-отгоре:нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършваме с козуначени филийки.

Заливаме със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печем на водна баня в умерена фурна на 180 градуса.

След като изстине, внимателно обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с шоколадови пръчици.

Консумирайте тортата добре охладена!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:40
а това на снимката какво е, че нещо не си го представям така?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията