Традиционна българска мусака

30/01/2016
Анонимен
отАнонименГотвач232324101
"Който разбира, тук се спира и Традиционна българска мусака избира !"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 036
  • Преглеждания за месеца1427
  • Преглеждания за седмицата236
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган. Бъркайте постоянно, за да се раздроби добре каймата и да стане на трохи. Окусете с червен, черен пипер и сол.

Нарежете обелените картофи на кубчета и ги сложете в средно голяма тава. Сипете каймата. Разбъркайте добре и налейте гореща вода, колкото да се покрият картофите.

Гответе в гореща фурна на 200 градуса до омекване на картофите. Добавете доматите и наситнения магданоз. Гответе още около 10 мин.

Направете заличката като разбиете добре яйцата с млякото и брашното. Сложете щипка сол и полейте равномерно мусаката.

Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката.

Сервирайте с лъжица или две кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

German
German
08.02.2017 08:25
Или с ......... таратор ..., невероятна комбинация...
0
0
Veska
Veska
08.08.2016 15:08
Тази вечер и ние сме на мусака.
Но аз правя варена заливка с прясно мляко, яйца и брашно.
Ще пробам да направя моята мусака с вашата заливка.
1
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
23.02.2016 18:25
Да киселото мляко е задължително - аз даже и айрян правя в допълнение - особено ако я направя по-пикантна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв