Лазаня с бешамелов сос и броколи

30/01/2016
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 257
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете броколито в тенджера и го оставете да се свари. В друга тенджера сложете вода да заври, а в третата тенджера започнете с правенето на бешамеловия сос.

Сложете кравето масло в танджерата и след това добавете брашното разбъркайте с тел и добавете прясното мляко с непрекъснато бъркане, за да не се получават топки. Добавете солта и черния пипер и оставете да заври. Готовият бешамел се дърпа от котлона.

Свареното броколи го сложете в тиган заедно със зехтина и леко го запържете. Добавете и ситно нарязаната склидка чесън. Пригответе тавата в която ще направите лазанята, изсипете в дънъто на тавата малко от бешамеловия сос, след това потопете корите един по един за лазаня във врящата вода за 1 мин.

Започваме да редим кори, броколи, натрошено сирене, бешамелов сос и така повтаряте докато ви свършат продуктите. Най горния пласт на лазанята се залива с останалия бешамел и се пече във фурна на 220 градуса за 20-25 мин.

Полу готовата лазаня се изкарва от фурната, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар