Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Пролетна манджа с пресни картофи и пилешко

Пролетна манджа с пресни картофи и пилешко

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Пролетна манджа с пресни картофи и пилешко
Снимка: Ирина Андреева Jolie
4 / 5
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Лека и непретенциозна, но много, много вкусна - препоръчваме тази страхотна манджа"

Необходими Продукти

  • картофи - пресни 2 кг.
  • пилешко месо - 500 гр.
  • зелен лук - 2 вр.
  • моркови - 150 гр.
  • червени чушки - 100 гр.
  • девесил - 1 вр.
  • домати - на кубчета от консерва 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре картофите и ги разполовете. Ако са по-големи ги нарежете на едри парчета. Сипете ги в голяма тава.

Задушете пилешкото месо с 1 с.л. олио в тиган и подправете с червен пипер и сол. Сипете го при картофите.

В съшия тиган запържете нарязаните на парченца морков и чушка до омекване. Прибавете нарязания на кръгчета зелен лук и задушете и него. Сипете доматите, разбъркайте, подправете с червен, черен пипер и сол. Гответе за около 2 мин. Сипете и тази смес в тавата и налейте гореща вода без да покривате продуктите до горе.

Гответе манджата в гореща фурна .Щом започнат да омекват картофите добавете нарязания на ситно девесил.

Печете ястието до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: