Великденска торта

16/04/2011
"Когато става дума за торти, не се съобразяваме с условности - великденска, новогодишна - готови сме да ги хапнем винаги!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 001
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл.
  • захар - на вкус
  • заквасена сметана - 200 гр. за плънката
  • заквасена сметана - 300 гр. за украсата
  • шоколадови яйца - 3 бр. за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разделя на 3 част - за блатовете, сиропа и плънката.

Четирите яйца и първата част от захарта се разбиват с миксер, прибавят се бакпулверът и ванилията, накрая и брашното. Сместа се разделя на две части за двата блата, които се пекат поотделно в предварително загрята фурна на 220 градуса.

За сиропа: прясното мляко се притопля, като към него е прибавена втората част от захарта.

Плънката: сметаната и третата част от захарта се смесват и се бърка до сгъстяване.

След като всичко това е готово, слагаме единият блат на табла, сиропираме го до пълно напояване и намазваме с плънката. След това поставяме другия блат отгоре, също го сиропираме.

Украсяваме цялата торта със сметана с помощта на шпатулка.

Украса: шоколадовите яйца разделяме на половинки с помощта на остро ножче. Половинките шоколадови яйца поставяме произволно върху тортата и с шприц ги украсяваме със сметаната, която предварително е оцветена в няколко цвята.

С шприца могат да се направят и зелени листенца, които освежават тортата.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар