Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с бекон

Пъстърва с бекон

ВаняВаня
Чирак
11830041456
Пъстърва с бекон1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • риба - 1 бр. едра пъстърва
  • бекон - 200 г
  • копър - 1/2 връзка
  • зелен фасул - 100 г, от буркан
  • масло - 20 г
  • За маринатата
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 6 - 8 зърна
  • коняк - 1 с.л.
  • сол
  • За панировката
  • брашно - 1/2 ч.ч., ръжено
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Пригответе марината от изброените продукти и поставете в нея пъстървата за 1 час.

Извадете и оваляйте в ръженото брашно. В тиган запържете нарязания на кубчета бекон без мазнина, докато стане хрускав.

Извадете кубчетата и ги дръжте на топло. Сложете панираната риба в мазнината от бекона и сипете олиото.

Изпържете я до образуване на хрускава коричка. Поднесете я наръсена с дребно нарязан копър и кубчетата бекон върху канапе от задушения в маслото зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: