Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с три вида брашно и сушени домати

Хляб с три вида брашно и сушени домати

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Хляб с три вида брашно и сушени домати
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 6
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Богат, ароматен и пухкав - истински селски хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. бяло
  • брашно - 1 ч.ч. черно пшенично
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • мая - 14 г суха + 50 мл. топла вода
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сушени домати - 80 г
  • босилек - 1 ч.л.
  • зехтин - 1/2 ч.ч. Extra Virgin
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се режат на ситно и се смесват заедно със зехтина и босилека в купичка. Ако използвате мариновани, само ги нарежете, без да добавяте още зехтин.

Маята се сипва в топлата вода заедно със захарта и се оставя на топло да шупне. Пресяват се трите вида брашна и се смесват добре.

Прави се кладенче и се сипват киселото мляко, маята, солта и отцедения през цедка зехтин от доматите. Замесва се меко тесто с помощта на още малко топла вода, слага се в дълбок съд покрит с домакинско фолио и се оставя да удвой обема си на топло.

Смесват се втасалото тесто със сушените домати, като се размесва добре, за да се разпределят равномерно. Оставя се да почине около 15 минути.

През това време се включва фурната на 180 градуса и слага вътре тавата, в която ще се пече хлябът заедно с капак, за да се затоплят добре.

Слага се и малка купичка с вода отстрани. Тестото се слага в горещата тава, захлупва се и се печете така първите 15 минути.

Отстранява се капакът и се продължава печенето до готовност. Проверете с дървено шишче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: