Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа топчета със кълцано свинско и зеленчуци

Супа топчета със кълцано свинско и зеленчуци

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Супа топчета със кълцано свинско и зеленчуци
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г овкусена
  • свинско месо - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • грах - 50 г
  • царевица - 50 г
  • чубрица - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • фиде - 1 шепа
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
  • олио
  • за застройката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме вода в тенджера и слагаме около 2 супени лъжици олио.

Първо, добавяме нарязано на много ситно свинското месо, за да пусне бульонче.

След това оформяме топчетата и пускаме и тях във водата. Разбъркваме.

Добавяме лука, моркова и домата, нарязани на ситно, и подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разбъркваме отново.

Слагаме царевицата и граха и оставяме да къкри на слаб огън. Чубрицата и фидето добавяме към края на готвенето и оставяме супата да поизстине.

След това правим застройка от разбитото с кисело мляко и брашно яйце. Поръсваме с пресен магданоз и сервираме гарнирана с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Не бях правила до сега супа едновременно с топчета и кълцано месце - правя или с едното, или с другото. Обаче стана чудна - вкусна, ароматна, засищаща. Поздравления!
12.04.2016 20:13