Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пуешко месо, гъби и топено сирене

Пица с пуешко месо, гъби и топено сирене

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Пица с пуешко месо, гъби и топено сирене
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6 бр.

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - ½ кубче жива
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • брашно - 500 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 щипка
  • сол - 1 шипка
  • вода - 200 мл хладка
  • за плънката
  • печурки - 100 г пресни, нарязани
  • шунка - 150 г нарязана на кубчета
  • доматено пюре - 2 с.л. смесено с риган, босилек и чубрица
  • пуешко месо - 150 г
  • топено сирене - 2 блокчета
  • кисели краставички - 2 бр.
  • моцарела - 200 г настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото освен брашното се смесват и получената смес се изсипва в брашнено кладенче.

Меси се тесто и от него се разточват блатове. Мажат се с подправки и доматено пюре.

Редят се продуктите, като се завършва с моцарела. Така подредените пици се пекат в пещ до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: