Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Торта с банани и горена захар

Торта с банани и горена захар

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Торта с банани и горена захар
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • прясно мляко - 400 мл студено
  • ванилия - 2 бр.
  • захарен сироп - 1 ч.ч.
  • банани - 1 бр., нарязан на колелца
  • сметана - 2 пакетчета на прах Карамел
  • захар - 1 ч.ч. за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покриваме форма за торта с перманентна хартия. Яйцата разбиваме заедно със захарта и ванилиите. Добавяме и брашното, смесено с бакпулвера, малко по малко към яйчната смес. Разбърква се и се изсипва във формата.

Пече се около 30 минути на 180 градуса. Оставя се да се охлади и се разрязва на две части.

Сметаната се смесва с 200 мл прясно мляко и се разбива с миксер. Първият блат се намазва с нея. Върху него се нареждат бананите, слага се вторият блат и се намазва добре, като се заглажда.

Декорира се с останалата сметана по желание и въображение.

Отделно се карамелизира 1 ч.ч захар. Получената горена захар се изсипва върху хартия за печене и след 10 минути се начупва на малки парченца, които се слагат върху тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: