Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Ловджийско руло с наденица

Ловджийско руло с наденица

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289202052k1
Ловджийско руло с наденица
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • наденица - 200 г
  • гъби - 250 г
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • лук - 1 глава
  • галета - 50 г
  • брашно - за поръсване
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • За заливка
  • гъбен сос - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с яйцето, нарязания на ситно лук, нарязаните на дребно гъби и овкусяваме със сол и черен пипер.

Готовата смес разстиламе върху хартия за печене и завиваме на руло.

Прехвърляме го в намаслена тавичка, поръсваме го с малко брашно и го намазваме с 1 белтък.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 1 час. Сервира се на порции, като в средата се украсява с нарязана на парчета наденица.

Полива се с гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
От заглавието на рецептата се разбира,че рулото е с наденица,а тя била само за украса в средата.Правя такова руло,но никога не го мажа отгоре с брашно.Снимката малко ми идва размазана...
31.01.2016 13:46