Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Десерт Тофи Епъл

Десерт Тофи Епъл

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110342611
Десерт Тофи Епъл1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 125 г
  • брашно - 250 г
  • сол - щипка
  • пудра захар - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ябълки - 4 бр. кисели
  • кондензирано мляко - 1 кутийка
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и пудрата захар. Нарежете маслото на кубчета и го прибавете при брашното. Стрийте всичко това на ситни трохи. Прибавете настърганата кора от лимона. Прибавете жълтъците и омесете тесто.

Ако тестото е много сухо, прибавете мляко. Направете от тестото топка, увийте я в домакинско фолио и я оставете за един час в хладилника. След това разточете тестото на кора. Прехвърлете я в намазана с масло форма (28 см).

Внимателно разстелете тестото във формата и отново за 1 час го приберете в хладилника. Измийте ябълките, нарежете ги на кубчета и ги наръсете със захарта така, че да си пуснат сока.

Набодете охладения блат с вилица и го изпечете за 15 минути на 180 градуса. Когато след това поизстине, намажете го с кондензираното мляко.

Отгоре наредете ябълките и ги полейте със сока, който са пуснали. Изпечете във фурната за 45 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: