Пълнен шаран с кускус и стафиди

31/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"В конкурсът най-вкусна рецепта за Никулден ще спечели онзи, който донесе сготвен шаран в редакцията "
Приготвяне39 мин.
Готвене80 мин.
Общо119 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата отвън и отвътре и я овкусяваме добре със сол и черен пипер. В сгорещения зехтин запържваме лука, заедно със стафидите добавяме и виното.

Добавяме и кускуса и след като течността се изпари добавяме скълцания магданоз, както и солта, пипера, захарта и канелата. Шаранът се пълни с плънката и се зашива.

За соса: нарязваме на полумесеци лука и го запържваме в зехтина. Добавяме брашното, разбъркваме и слагаме червения пипер. Добавят се нарязаните домати и се сваля от котлона.

Разбърква се и се овкусява със скълцан магданоз, сол и черен пипер. Шаранът се слага в тава, добавя се малко водичка отгоре и се залива със сместа. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Поднасяме веднага с лимони.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка  Калева
Бих пробвала рецептата ви, но без стафидите, захарта и канелата. Пробвала съм няколко пъти ястия със стафиди и не ми допадат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв